Najlepší nepečený cheesecake – RECEPT do 30 minút prípravy
Pri tomto cheesecaku môžete kalórie hodiť za hlavu. Napriek tomu si vás získa a len jeden kúsok vám rozhodne nebude stačiť. Tento cheesecake pripravte z čokolády, ktorú máte najradšej, či už je horká alebo mliečna.
Príprava zaberie menej ako pol hodinky
Na prípravu budete potrebovať:
– 2 balenia BeBe keksov,
– 180 gramov rozpusteného masla,
– 500 gramov mascarpone,
– 350 gramov čokolády (250 ml na náplň a 100 ml na polevu),
– a 260 mililitrov smotany na šľahanie (130 ml na náplň a 130 ml na polevu).
Najprv si pripravte tortový základ
Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie. Rozmixujte sušienky na jemný prášok a potom k nim primiešajte rozpustené maslo. Zmes utlačte v tortovej forme s priemerom 20 až 23 centimetrov. Formu umiestnite na pár minút do chladničky.
Teraz je na rade náplň
Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a necháte ju vychladnúť. Potom k nej primiešajte mascarpone. Zvlášť zmiešajte vyšľahanú šľahačku a mlieko. Všetky suroviny potom zmiešajte dohromady a výslednú zmes nalejte na tortový základ.
Ako poslednú pripravte čokoládovú polevu
V kastróliku zohrejte smotanu. Keď bude horúca, nalámte do nej čokoládu. Polevu nalejte na cheesecake. Hotový cheesecake uložte k spánku do chladničky, aby poriadne stuhol.